våran prins Viggo <3

äntligen är våran underbara prins hos oss. känns helt overkligt än. tror inte jag fattat att jag blivit mamma för än vi kommit hem. kanske ska hem imorgon, får se hur det går med amningen nu under dagen. för lillen har inte vart sugen på att äta över huvud taget... så först i natt vid 3 så sög han första gången. så hoppas det kommer igång under dagen<3

skriver bara lite kort om förlossningen nu. kom in till förlossningen 6,30 på morgonen efter att har haft tok onda värkar var 5 de minut sen kl 21 kvällen innan... (i 9 timmar:/ ) va då öppen nästan 2!!! sen fick jag en morfin spruta så att jag skulle få sova lite. sov då i ca 3 timmar.. sen fortsatte värkarna och de blev sjukt mycket starkare och ondare. vid kl 21 (tror jag) så va jag öppen 4... sjukt segt. hade jätte ont av värkarna så la mig i ett bad. himla skönt. låg där i i ca 2 timmar (tror jag) så va uppe vid 23. hade inte öppnat mig så mycket mer då heller har jag för mig. sen helt plötsligt så va jag öppen 10 och så kom viggo ut. det gick på under en timme att öppnas de sista 6 cm. helt galet. hann inte ens få någon bedövning! haha.. bara lustgas.. jag som skulle tagit ryggbedövning och allt.. men nej då vår lille prins ville komma ut så snabbt så det hanns inte med;) han var ute 00,25.

han vägde 3765g och va 50 cm lång <3

han e så helt underbar vacker våran son. kan inte sluta titta på han. han e så söööt med sit super blonda hår:) hihi
hade till en början svårt att se någon likhet mellan viggo och mig eller peter men nu ser jag bara peter i han <3

blev ett tok långt inlägg ändå jag som bara hade tänkt att skriva lite granna..
men nu ska vi ta och se om lille prinsen vill äta lite. snart kommer hans pappa tillbaka med. han fick sova hemma inatt så jag hade viggo själv så att han fick sova ut så nu när han kommer ska jag få sova så ska ama nu så att jag kan lägga mig så fort peter kommer.
helt otroligt sån kärlek jag har till peter.. känndes verkligen igår när han åkte hem på kvällen! urs det värsta jag vart med om. men nu är han snart här hos oss igen <3 <3 han e världens bästa pappa han <3 <3


bf idag <3

idag har vi bf:) känns hel tokigt. på något konstigt sätt så känns det som det gått fort men samtidigt känns det som jag vart gravid i flera år! haha

förkylningen e mycket bättre idag med:) vaknad och hade 36,9 i feber:) helt underbart.. hade ju 38,2 hela kvällen igår så e toppen glad nu:)
men har fortfarande värk och hosta och nästäppa.
har konstigt nog ont i tänderna! haha. läste på nätet att det tydligen kan bli så när man e förkyld.. att man då har fått bihålsinflamation och att det läker av sig självt. så det hoppas vi på och att det läker fort nu:)

himla tur att jag haft min peter nu när jag vart så dålig.. som han pysslat om mig.. han e guld värd mitt hjärta! han har fixat allt här hemma med. storstädade köket igår med och lagade mat (fläskfile och pommes) och allt. han e helt enkelt bäst <3

igår på eftermiddagen fick jag tillbaka lite sammandragningar med. haft lite nu på morgonen med men inte så mycket som jag hade innan ja blev sjuk..

Mia: 29
Peter: 15
Mamma: 16
Nina: 25
Malin: 19,24
Rava: 25
Anja: 15,16,17
Morgan: 18,19
Laila: 17
Anna: 20,21
Karro: 23

får se när vårat lilla hjärta väler att komma ut till oss <3
den 22 e ju pappas (morfars) föddelsedag
den 23 e mormors (gammelmormors)
så får se om han ävljer någon av deras dag eller om han väljer en egen!?


feber!

härligt med feber ja! har 38 och haft det sen igår:( helt jävla underbart! sjukt tät i näsan med. tar nässpray och 20 min senare e jag lika tät igen.. har sen igår snytit upp nästan 2 toarullar!!:/ sen har jag ju en underbar hosta på detta med! urs urs urs! hoppas lille viggo väljer att stanna i magen ett tag till så att jag hinner bli frisk och få tillbaka lite krafter..
inte lätt att sova nu heller! sov ju super dåligt redan innan förkylningen på grund av graviditeten. och nu sjuk på det.. inte sovit många timmar alls de senaste nätterna. sov på soffan igår och det va verkligen inte bekvämt... urs säger jag bara!!!

skulle INTE överleva utan panodil, nässpray, link, halstabletter och te!

hade ju jätte mycket sammandragningar i veckan. hade ju typ var 9 onde minut hela eftermiddagarna och kvällarna. men sen igår när jag blev rikgit dålig så har de lagt av helt.. eller ja har kanske 1 i timmen eller något.. knappt det. så kroppen känner mog på sig att jag inte skulle klara av en förlossning nu skulle jag tro..

igår drack jag en hel liter nyponsoppa;) mums.. känns bra med massa C vitamin. har snart druckit ½ liter idag.. blir allt en liter idag med

här e gissnigarna ;)

Mia: 29
Peter: 15
Mamma: 16
Nina: 25
Malin: 19,24
Rava: 25
Anja: 15,16,17
Morgan: 18,19
Laila: 17
Anna: 20,21
Karro: 23


känner liksom att jag inte vill:/

vill inte riktigt föda nu helt plötsligt. jag som gnällt och gnällt över att det e jobbigt och bla bla bla...
men känner att jag liksom inte vill....
har ju blivit så galet förkyld nu:( super tät i näsan och i lungorna(ingen feber som tur e).. kan liksom inte ta ett djupt andetag utan att få en hostattack! och hur bra tror ni det går och föda då.. och sen vill jag ju inte smitta mitt barn det första jag gör heller..

har verkligen ingen ork till något... ett under att jag orkade mig iväg till apoteket innan för att köpa hostmedicin men det fanns ingen jag fick ta iaf :( orkar inte ens hänga en tvätt, eller ta kattlådan eller något... orkar bara ligga i sängen.. och hur lätt e det och orka föda då tro? :/ ååååååå vill inte!!!

ska försöka orka att packa klart BBväskan.. det har jag ju inte gjort än!! illa illa;)


gissningarna!

här är de datum folk gissat på :)
Mia: 29
Peter: 15
Mamma: 16
Nina: 25
Malin: 19,24
Rava: 25
Anja: 15,16,17
Morgan: 18,19
Laila: 17
Anna: 20,21

så kul att det e så olika! och tok att bara jag och nina tror jag går över ;)

glömde skriva igår att jag har en ny tid hos bm på torsdag. (om jag inte fött då) så då skulle vi prata igenom om vad vi ska göra för att få igång han:) och änev då boka ett ul för att se så att han inte blir för stor. hoppas jag slipper gå dit ;)

här hemma e så tyst så nu när jag sitter i tv rummet hör jag klockan i köket som om den satt här inne.. huuu! blir lite annat sen:)


sammandragningar!!!

det har jag tok tok massa av nu! hade det hela eftermiddagen och kvällen igår så trodde fan han skulle komma ut! shit så ont vissa av de gjorde. va allmänt illamående och seg igår med:/

va hos bm idag med:) allt såg bra ut. berättade att jag haft så mycket sammandragningar igår och hon sa att det bara e bra!
hon sa att jag skulle klocka de nästa gång det blev så mycket!
så det har jag gjort nu i drygt 1 timme. och sammandragningarna kommer var 9:onde minut och har gjort det i över en timme nu... det känns allt kan jag lova!
hoppas lillen kommer snart och inte trivs allt för bra i mig ;)

hjärtat kom hem en snabbis från jobbet imorse och väckte mig och pussa mig på kinden och sa att han köpt nybakade frallor som jag skulle äta till frukost <3 han e bara för underbar min peter <3


gnäll gnäll gnäll!!!!!

japp nu känner jag att jag måste gnälla som f*n!! så ni som inte vill läsa massa skit och gnäll kan sluta läsa nu!!!
är sjukt trött på att vara gravid nu! och sen känns det som det bara e jag som är det för varenda en har ju fått bebis och här är jag gravid och tjock ÄN!
de som fått de sista är Emelie, Anja, Bela, Linda, Natta, Emelie, Jennifer. ja ni ser alla bara får massa söta bebisar men INTE jag!!!!

trött på att:
inte kunna sova ordentligt!
inte få sova på mage:(
att behöva gå upp mellan 4-8 ggr / natt och kissa
att vara så här tjock
att knappt kunna ta på sig strumpor!
att ha massa onda sammandragningar
att inte ha någon ork till något alls
att få massa hugg bara för jag är ute och går en liten promenad
finns 100 anledningar till men kan inte skriva allt! skulle ta en evighet!

är helt enkelt jävligt trött på att vara gravid och väldigt väldigt bebis sugen!


så nu känns det bättre när jag fått gnällt av mig lite;) behöligt det med! men å andra sidan är det bara 5 hela dagar till beräknad födsel så kan ju hoppas på att han väjler att komma lite tidigare och INTE gå över för det orkar jag INTE! :/ vill ju bara ha min lille prins hos mig och inte i mig<3

hade ju vart toppen mysigt om han bestämde sig för att komma idag på alla <3-ans dag :)


när tror ni att lille viggo föds? :
Anja: 15,16,17
Nina: 25
Anna: 20,21
Mia: 29
Peter: 15
Mamma: 16

ja lite olika där! hoppas hoppas jag har tok fel ;)


sista gympan idag!

ska alldeles snart åka på vattengympan. och det e sista gången idag vilket är väldigt väldigt skönt. orkade knappt med den för 2 veckor sedan för att det va så tungt... men hoppas det går bra idag :)

har bara slappat hela dagen ja! har tillochmed pyjamasbyxor på mig än;) peter ligger och sover han han har sovit i 3,5 timmar nu.. så jag har bara kollat på avsnitt av unga mödrar danmark ja!

nä nu ska jag klä på mig och ta alergitabletten och sen åka iväg på gympan! ha det bäst


sovmorgon idag:)

vaknade (eller rättare sagt, väcktes) kl 11,30 idag:) shit så underbart och behövlig det va och få sova ut. har sovit säkert 10 timmar inatt! och det har inte hänt på väldigt väldigt länge kan jag lova! helt underbart helt enkelt.!

åkte in en sväng till stan innan. fick sjukt mycket sammandragningar då! huuua

när jag kom hem så städade jag lite sen bakade jag äppelpaj.
den e klar nu men vätar på att anja, morgan och jonathan ska komma och fika med oss:) myys och mums

ikväll blir det film och mys med hjärtis<3 kan inte bli för mycket av det.

längtar så sjukt mycket på att llille hjärtat ska komma till oss. helt otroligt! kan inte fatt att man kan längta så mycket efter något. <3


lugnt!!

bara tagit det lugnt idag.. eller ja jag har hållt mig hemma iaf;) men här hemma har jag stor dammat, dammsugit, skurat och vikt massa tvätt;) städat köket och lagat hemmapanerad fiskfile med pommes också. super gott ;)

hjärtat va och handlade massa mys (pringles, jordnötter, ostbågar, läsk och semlor) innan så snart blir det film och mys med han <3
ska snart hem till nina och hämta lite filmer jag "beställt";)

lillen i magen blir bara lugnare och lugnare han. han vilar väl upp sig tänker jag.


Fixerad!

ååå mitt lille hjärta är nu fixerad! helt underbart att veta att han e på G:)
mitt blodtryck va på 114/72 och det va tydligen bra:)?
mitt sf mått är 36cm nu:)
bebis hjärta va på 145 slag/min :)
och jag hade gått upp 1 kg på 2 veckor, så de sista 4 veckorna har jag bara gått upp 1 kg. helt underbart. har nu gått upp totalt 14 kg.
hjärtat va med hos bm idag med. han fick för första gången höra bebis hjärta. vi pratade massa angående förlossning osv. ska tillbaka till bm på onsdag men kan ju hoppas att man slipper det;))

vart hos jennie hela dagen idag och fikat och kollat på film och tjatat:)

sitter hos nina nu. nellie, fanny, filippa, anja, jonathan är här med så det e fullt hus:)


Magen v 39 <3


v 39 <3

in i v 39 idag då.. känns helt sjukt att vi snart har en bebis <3 såg på min blogg i den rutan "min graviditet" att jag har 12 dagar kvar till förlossning!! shit shit shit så fort det gick nu då.. inte länge sen jag hade en månad till bf och nu står det helt plötsligt 12 dagar... huuua

har mycket mindre sammandragningar idag. väldigt skönt kan jag lova!

haft en riktig super slappis dag idag ;) låg vaken från 9 gick inte upp ur sängen för än kl 11.. as gött och väldigt behövligt. sen när jag gick upp käkade jag frukost och efter det har jag bara slappat i soffan och tittat på program på datorn. as härligt.

va precis ute med hunden. himla skönt väder ute. får ju nästan lite dåligt samvete av att bara slappat idag. kusin skrev innan och frågade om jag ville med på promenad men orkade verkligen inte:/ sjukt seg idag..

ska hem till anja ikväll under tiden våra gubbar spelar bandy:) nina undrade om inte jag ville vara med hon och passa fanny och filippa men orkar verkligen inte det så det blir en lugn myskväll med anja och jonathan ist:)


japp det känns!

har haft tok mycket sammandragningar idag.. och dom känns rätt så bra kan jag lova!

kan ha och göra med att jag inte mår så bra nu! ingen fara med mig eller bebisen men orkar inte skriva vad det är! de personerna är inte ens värda att bli nämnda! stör mig bara så sjukt mycket på mig själv att jag ens bryr mig! inte lätt att bara skita i heller....önska att jag kunde!

imorse så va jag ute med hunden städade i köket och tog tvätten och så. efter det åkte jag hem till lille jonathan och anja:) vi 3 åkte sen och hälsade på nina. trevligt! åkte hem vid 15 och gick ut med hunden och började med maten. soppa med: potatis, köttfärs, brocoli, blomkål och morot! shit så gott det va:) så nu är disken tagen och en till tvätt hängd så nu är det bara slapp i soffan med mina underbara sammandragnigar! ;)

tror han kanske fixerat sig nu..?! svårt att säga men har så väldigt mycket hugg nu.. får se vad bm säger på torsdag. kan ju hoppas att det e sista gången jag e där innan födseln:))

Spontant!

Jag och Peter va ute och åkte lite. Bara kolla runt. Så på vägen hem tänkte vi att vi stannar till hos Nina och Micke en sväng. Och det slutade med att vi bestämde att vi skulle åka till Göteborg och gå på universeum. super trevligt:))

Aldrig vart där ju. super kul men väldigt långt att gå när man e så tjock som jag;)

På vägen hem där ifrån så stannade vi på Ikea. Vi fick köpt oss en ny bäddmadrass till våran säng:) en tempur madrass. Super härlig. Blev även 2 blommor och lunch.

Och efter att ha gått på universeum och Ikea på samma dag så kan jag lova att jag har något jävulskt ont i hela kroppen:/ vill inte gnälla men ta med fan så ont jag har... Måste börja ta det lite lugnare nu tror jag..

Nä nu ska jag lägga mig och kolla på film med hjärtat i våran nya och renbäddade säng. God natt

Kom på en sån söt kommentar Nellie sa när hon va här. "åå tänk så kul Viggo alltid kommer att ha när han har Peter som pappa". Så jäkla sött sagt tycker jag<3



Peter på universeum;) han går på "barnens bro" över massa fiskar och rockor:) han e bara för underbar min Peter.


lördag!

hade nellie som sov här inatt:) super mys. igår kväll så gjorde vi pizza och kollade på film <3 sen kom hon och väckte mig 7,45 imorse! hade då sovit i ca 5 timmar:/ så sa till hon att klockan inte ens va 8 men fick då till svar att hon faktist har försökt att somna om men att det inte gick.. så det va bara till att stiga upp:/ är mongo trött idag!

hon åkte hem vid 10 för hon skulle på kalas. så jag faxade håret på hon och så:) sen åkte ja och peter och hämtade kevin och dom bowlade. jag orkade verkligen inte det.. så jag tittade bara på;)

efter det så åkte vi och hälsade på anja och morgan och jonathan:) drack varm choklad och tjötade. vi fick även deras gamla babygym med bamse på som dom inte ville ha kvar:) super snällt:))
vi bestämde våran semester för iår med:) vi 6 (anja, morgan, jonathan, jag, peter och viggo) ska bo i stugan i grebbestad i en vecka:) det blev v31 :) bara ta det lugnt pch busa med barnen:) längtar*

anja och morgan och jonathan kommer hit lite senare:) vi ska äta go mat och tjata lite:)

är väldigt väldigt trött på att vara så här tjock och klumpig nu! känns som jag vart det i en evighet.. men det sägs ju att den som väntar på något  gott väntar aldrig för länge!!! men vill gärna byta ut aldrig mot ALLTID!!
suck... (bara tvungen att få gnälla lite)

nä nu blir det till att damma lite och köra ett varv med dammsugaren:) vika lite tvätt ska jag göra med;) och vattna blommorna:) städade toan och köket precis så tog bara en "bloggpaus" ;) puss hej!

3 februari!

idag va jag faktist världens bästa flickvän:) sa peter iaf ;) hihi
han va så himla förkyld och hade så ont i sina ben (han har fått benhinneinflamation) så han gick inte till jobbet idag. så jag gick upp vid 9.30 och gick på morgonpromenaden med hunden så att han kunde få sova ut:)
sen åkte jag och handlade ny bakta frallor och stekte ägg till han:) så sen väckte jag han och sa att frukosten va klar och allt:) då var klockan 11 :) hihih söta jag ;)

va iväg och köpte massa godis och mys innan <3 så det blir mys med hjärtat och kolla på film som vi fick av nina. har fått låna en dator med:) helt underbart att ha dator iaf:) tv kanaler kommer inom det närmsta så det e lugnt:)

min lilla sune bus var med i morse på promenaden som vanligt:) så sött att katten följer med på promenad. sen brukar han vilja gå med in och äta frukost men det ville han inte idag. vi åkte ju till stan och så så han har vart ute hela dagen.. han satt utanför dörren och skrek när vi kom hem sen ;P


Tråk!

Ja det finns inte mycket att göra utan varken tv kanaler eller någon dator!!!! Tv kanalerna försvann igår och då tänkte vi att vi kunde kolla på en film på datorn! Och vad händer då?! Jo dator jäveln går sönder.... Suck suck suck!
Så jag har tillbringat hela dagen hos Nina. Hade tänkt att vi skulle färga ögonbryn, fransar och göra slingor. Men ingen av oss orkade...typiskt!

Dammsög och fixade i ordning i köket och startade en tvätt och så innan. Och nu håller hjärtat mitt på och skurar<3

Om 2 timmar åker jag till far! Peter skulle kanske med.. Ska kolla på Färjestad som möter Frölunda!! Hejja hejja Färjestad:)

Men vad ska man hitta på i 2 HELA timmar.... Urs så handikappad man är utan en jävla skärm av något slag! Suck!



Ser ni Sune på bilden? ;)


Så go;)

Istället för att komma hem med blommor och göra mig glad så kom min underbara pojk hem med en bröstpump och örontemp :) han e bara allt för go min pojk <3 blev verkligen super glad:)

Och så slapp jag till och med gå på morgon promenaden med hunden, det gjorde hjärtat:) lyx dag idag:)

Åkte till Anja i morse och vart där hela dagen:) super trevligt som alltid:))

När jag kom hem så tog jag hunden på promenad med massa massa hugg.. Känns som jag får vänja mig vid det nu... Sen hängde jag tvätt, vek massa tvätt och la in, städade köket, plockade i och ur diskmaskinen, rengjorde ugnen och lagade spagetti och köttfärssås:) mums


RSS 2.0